Skip to content

Monestir Sant Pere del Burgal

Patrimoni Cultural

Monestir

Població Escaló

Fou un antic monestir carolingi que es convertí en abadia benedictina femenina a finals del segle X, tot i que en pocs anys va passar a ser un priorat masculí. L’església del monestir, parcialment enrunada, és una construcció romànica de tres naus capçades a llevant per tres absis semicirculars decorats externament amb arcuacions llombardes i lesenes. La capçalera situada a l’oest es considera excepcional dins el romànic català, ja que presenta també un absis, encarat a la nau principal, de dos nivells. De la nau nord encara es conserva el mur i els arcs formers que separaven la nau lateral de la principal. En l’altra nau lateral s’observen restes de dues portes que comunicaven amb les dependències monacals. Es poden definir els perímetres d’algunes d’aquestes dependències, però és impossible, ara mateix, poder obtenir més dades sobre la seva funcionalitat.

A l’absis central de la capçalera s’hi han reproduït les pintures murals originals, que actualment es troben al MNAC i estan atribuïdes al Mestre de Pedret. Destaca la mítica figura femenina que hi apareix, la comtessa Llúcia de Pallars. A l’interior també es troba la reproducció d’una talla romànica policromada de Crist Crucificat i uns fragments de pintures murals originals.

Horari

Del 15 de JULIOL al 31 d’AGOST

Punt de trobada: al mateix monestir. Des del pàrquing d’Escaló s’ha de creuar la Noguera Pallaresa i caminar 20 minuts per sender (està indicat).
A tenir en compte: Cal dur calçat adequat, aigua i protecció solar.
Dia i hora: dimarts i dijous a les 10:30 h.
Preu: 4,5 €. Menors de 9 anys, gratuït.
Durada: 2h

A més, està Obert dijous de 17 h a 20 h

Reserva i pagament en línia

Contacte

www.ecomuseu.com

Tel. 973 62 64 36

Ubicació

ESCALÓ

Coneix altres monestirs

Patrimoni cultural a prop d’aquí

Configuración
This site is registered on wpml.org as a development site.