Skip to content

Ruta 3. Dorve

Rute BTT Molt Difícil

Informació

Durada

  • 2 h

Km

  • 19,9 km

Desnivell

  • 650 m


Escaneja el QR o clica-hi per descarregar aquesta ruta a Wikiloc

Dorve

Itinerari que coincideix en bona part amb la ruta 1. Agafar la carretera direcció a Dorve. Forta pujada fins el poble (pràcticament sense descans), situat a 1400 m. d’alçada, per carretera asfaltada i amb moltes corbes. A mesura que es guanya alçada es gaudeix d’unes vistes espectaculars. A la part alta del poble, seguim el GR11 (marques vermell i blanc) i senyalitzat cap a Llavorre i Estaón. Pujada no ciclable d’uns 15 min. Tot seguim continuem direcció Dorve (senyalitzat) i amb marques groc i negre, fins a una colladeta. Aquí comença un sender en baixada primer, i després amb pla i petites pujades fins al poble de Llavorre on comença un tram de carretera asfaltada fins prop del poble de Burgo. Just a les primeres cases prenem un carrer a l’esquerra que s’endinsa dins el poble el creuem i sortim a la carretera direcció Burgo, a uns 100 m. agafem el sender a la dreta direcció a Escalarre. És un sender tècnic i amb molt tram de roca que sinó som molt hàbils ens farà posar el peu a terra en alguns llocs. Entrem al poble d’Escalarre per carrers en fort pendent, i finalment per carretera asfaltada seguim fins tornar a Esterri d’Àneu.


El més remarcable, a més de les vistes espectaculars, és veure un poble, Dorve, que no hi va arribar la carretera fins a l’any 2005, i que va estar molts anys deshabitat.


Malgrat la distància i el desnivell acumulat no són elevats, aquesta ruta es considera de dificultat molt alta (negra) degut a la duresa de la pujada a Dorve i el posterior enllaç no ciclable fins a trobar el camí a Llavorre.

Et pot interessar

Configuración
This site is registered on wpml.org as a development site.