Skip to content

Pobles

Informació per als visitants

Les Valls d’Àneu, subcomarca del Pallars Sobirà amb una extensió de 407,49 km² i 1873 habitants, es troben situades a la capçalera de la Noguera Pallaresa, a la zona més septentrional del Pallars Sobirà.  Limiten al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran, a l’est amb la Vall de Cardós i al Sud amb el municipi de Llavorsí.

Des del punt de vista geogràfic, la seva ubicació en ple Pirineu axial, ha configurat el territori en un veritable paradís natural on s’alternen frondoses valls modelades per l’acció de rius i barrancs, boscos de coníferes, prats alpins i alts cims envoltats de llacs d’origen glacial.

L’orientació del relleu i les considerables diferències d’alçada donen a la zona una diversitat climàtica caracteritzada per un clima de tipus mediterrani al fons de la vall i un d’alpí amb influència atlàntica a les zones més altes. En general es donen estius suaus i hiverns secs i freds, amb primaveres i tardors de curta durada.

Administrativament, el territori s’estructura en 4 municipis: Alt Àneu, Espot, Esterri d’Àneu i la Guingueta d’Àneu, amb un total de 24 pobles.

Pobles

Descobrir els racons més amagats, el patrimoni cultural, les cases de fusta, pedra i pissarra dels nostres pobles és una experiència única en qualsevol època de l’any.

Configuración
This site is registered on wpml.org as a development site.