Skip to content

Esterri d’Àneu

Municipi d’Esterri D’Àneu

El més petit dels municipis aneuencs, amb una extenció de 8,5 km² compta amb un sol nucli de població, Esterri d’Àneu amb 804 habitants.

Centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les Valls d’Àneu. La Noguera Pallaresa divideix el poble en dues meitats unides pel pont romànic, de dos ulls antigament, única via d’unió entre el barri del Pont i la resta de la vila. Recomanable una caminada pel passeig Vorariu. 

El carrer major hi trobem l’església parroquial de Sant Vicenç, del s.XVIII, amb un campanar esvelt de torre quadrada el més alt de la comarca. Destacar la porta d’entrada d’estil neoclàssic. A un extrem del carrer hi ha la Creu de Cap de la Vila, creu de terme renaixentista, construïda, segons la tradició, per uns francesos l’any 1623.Passejant pels carrers del barri antic hi trobarem Casa Gassia, seu de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, exemple de casa agroramadera representativa d’una època en què la base de l’economia local era, quasi exclusivament, la pagesia i la cria del bestiar.

Antiga església de Sant Vicenç, del segle XV, ubicada a l’actual plaça del Bon Consell, tant sols resta en peu la façana de ponent. També hi ha una creu la qual estava situada al centre de l’antic fossar.

Allojaments a Esterri D’Àneu

Festes i Tradicions

Configuración
This site is registered on wpml.org as a development site.